Debat

Hvordan skal vi bo i fremtiden

Carlsbergfamiliens telt

Fredag d. 16. juni 2023

Allinge

Hvad kan munke, parcelhusbyggeri og den sorte død lære os om bæredygtighed og sundhed i hjemmet?

Hjemmets fire vægge trækker grænser i det fysiske rum. De former sociale relationer og eksistentielle erfaringer. Hjemmets vægge sætter aftryk på klimaet og har betydning for vores sundhed. Væggene imellem os er et komplekst fænomen, og fremtidens bæredygtige bolig må derfor tage hensyn til, hvad det byggede miljø gør ved vores klode og vores helbred.  

 

Kom til debat med professor i kirkehistorie Mette Birkedal Bruun, professor i epidemiologi Lone Simonsen og seniorforsker i boligkultur Mette Mechlenborg, når vi dykker ned i, hvordan tværvidenskabelig dialog kan give nye perspektiver på aktuelle problemstillinger. For hvad kan munke i 1600-tallet, parcelhuskultur og pandemihistorie lære os om bæredygtigt byggeri?

Tid & sted

Sted:
Carlsbergfamiliens telt
Dag:
Fredag d. 16. juni 2023
Tid:
Kl. 17:15-18:00
Mød forskerne
Mette Birkedal Bruun
Mette Birkedal Bruun er professor ved Afdeling for Kirkehistorie og leder af Danmarks Grundforskningsfonds Centre for Privacy Studies på Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet. Hun forsker bl.a. i privathedsbegrebet i perioden 1500-1800 set fra kirkehistoriske og interdisciplinære perspektiver. Hun er medlem af Videnskabernes Selskab.
Mette Mechlenborg
Mette Mechlenborg er seniorforsker på Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet. Hun forsker bl.a. i hjem, hjemskabelse og hverdagspraksisser med særlig fokus danskernes boligkultur og var en årrække tilknyttet Center for Bolig og Velfærd/Center for Boligforskning. Parcelhuset har igennem alle år haft hendes særlige interesse. Hun har bl.a. skrevet en afhandling om parcelhuset i den kulturelle bevidsthed, forsket i bæredygtig adfærd, køn, gør-det-selv, og senest er hun i gang med et projekt, som undersøger, hvorfor man vælger at rive ned og bygger nyt hus.
Lone Simonsen
Lone Simonsen er professor i Epidemiologi på Roskilde Universitet og medlem af Videnskabernes Selskab.
Line Friis Frederiksen
Line Friis Frederiksen er uddannet biolog og har de seneste 18 år arbejdet som videnskabsjournalist og haft værtsroller på både DR, TV2 og Discovery Channel. Hun har også produceret radio, forfattet bøger til børn, unge og voksne og er en hyppigt anvendt moderator.
Dagens moderator
Mød forskerne
Dagens moderator