Foredrag

Livestreaming: Hjem, national identitet og europæisk fællesskab

Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Lørdag d. 28. oktober 2023

København

Hvordan vil det europæiske hus se ud i fremtiden?

I en tid med krig, pandemi, Brexit, globale magtforskydninger og teknologiske forandringer bliver den suveræne stat et vigtigt symbol for tryghed og sikkerhed. Men de internationale forandringer understreger samtidigt vores forbundethed med hele verden og porøse landegrænser. Det er derfor ikke underligt, at der opstår drømme om en stærkere europæisk familie af stater og befolkninger, der rykker sammen om visioner om digital suverænitet og selvbestemmelse.

Sammen med Rebecca Adler-Nissen, professor i Statskundskab, ser vi nærmere på, hvad disse visioner egentlig går ud på, hvad Danmark tænker, og hvordan det europæiske hus vil se ud i fremtiden.

Line Friis Frederiksen interviewer.

Arrangementet livestreames fra Ideernes, visionernes og demokratiets festival, som Ræson afholder i Imperial den 28. oktober, og hvor VidenSkaber deltager med fire arrangementer på Foyerscenen.

Information om livestreaming opdateres på idefestival.dk, hvor du også kan læse mere om og købe billet til festivalen.

Tid & sted

Sted:
Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Imperial
Ved Vesterport 4
1612 København V

Dag:
Lørdag d. 28. oktober 2023
Tid:
Kl. 11:55 - 12:10
Mød forskerne
Rebecca Adler-Nissen
Rebecca Adler-Nissen er professor i statskundskab ved Københavns Universitet og forsker i diplomati, europæisk integration, international politik og mødet mellem geopolitik og digital teknologi. Hun er medlem af Videnskabernes Selskab.
Line Friis Frederiksen
Line Friis Frederiksen er uddannet biolog og har de seneste 18 år arbejdet som videnskabsjournalist og haft værtsroller på både DR, TV2 og Discovery Channel. Hun har også produceret radio, forfattet bøger til børn, unge og voksne og er en hyppigt anvendt moderator.
Dagens moderator
Mød forskerne
Dagens moderator