Foredrag

Livestreaming: Fremtidens bæredygtige have

Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Lørdag d. 28. oktober 2023

København

Hvordan skal fremtidens bæredygtige have tage sig ud? Og hvilke planter skal vi have i den?

Danskernes foretrukne boligform, parcelhuset, ledsages altid af en have. I dag domineres den af trimmede græsplæner og ordnede bede. Her skal være plads til, at børnene kan lege. Der skal være blomster i smukke farver, fra vintergækken springer ud, til høstanemonen står i fuldt flor. Og der skal være frugttræer og bærbuske. Parcelhushaven er en tæmmet have, men bevidstheden om klimaforandringer og tab af biodiversitet er begyndt at gribe ind i, hvordan vi tænker den have, der omkranser vores hus. Nu skal den snarere være ”vild med vilje”, samtidig med at køkkenhaven bør udvides, og ”fra jord til bord”, selvforsyning og permakultur er kommet på mode.‍

Men hvordan skal fremtidens bæredygtige have tage sig ud? Og hvilke planter skal vi have i den? Sammen med professor i plantefysiologi Michael Broberg Palmgren skal vi rundt om, hvorfor vilde planter er vigtige for biodiversiteten, hvordan vi holder liv i dem, hvad en mutantplante er, og hvorfor vi ikke kan leve uden de kultiverede planter, og de ikke kan leve uden os.

Line Friis Frederiksen interviewer.

Arrangementet livestreames fra Ideernes, visionernes og demokratiets festival, som Ræson afholder i Imperial den 28. oktober, og hvor VidenSkaber deltager med fire arrangementer på Foyerscenen.

Information om livestreaming opdateres på idefestival.dk, hvor du også kan læse mere om og købe billet til festivalen.

Tid & sted

Sted:
Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Imperial
Ved Vesterport 4
1612 København V

Dag:
Lørdag d. 28. oktober 2023
Tid:
Kl. 13:15 - 13:30
Mød forskerne
Michael Broberg Palmgren
Michael Broberg Palmgren stod efter studentereksamen i 1976 til søs, først på en gastanker på middelhavsfart som kammerdreng og koksmath, derefter i kabyssen på en af marinens minelæggere. Han tog derefter en bifagseksamen i nordisk sprog og litteratur (danskstudiet) på KUA, og uddannede sig herefter som tækkemand hos en velrenommeret mester i Gl. Holte. Som 25-årig kunne han endelig starte på sit drømmestudiestudium: biologi. I dag er han professor i plantefysiologi på Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet, og medlem af Videnskabernes Selskab.
Line Friis Frederiksen
Line Friis Frederiksen er uddannet biolog og har de seneste 18 år arbejdet som videnskabsjournalist og haft værtsroller på både DR, TV2 og Discovery Channel. Hun har også produceret radio, forfattet bøger til børn, unge og voksne og er en hyppigt anvendt moderator.
Dagens moderator
Mød forskerne
Dagens moderator