Foredrag

Livestreaming: Historiske idealer om hjem og familie

Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Lørdag d. 28. oktober 2023

København

Hvordan har normer om kernefamilien præget vores hjem og bolig? Og hvorfor har idealer om familielivet en sådan magt over, hvordan vi kan forestille os at leve og bo?

De fleste i dagens Danmark vokser op med en forventning om, at vi før eller siden skal finde en partner, flytte sammen, blive gift og få børn. Men hvordan har kernefamilien fået en sådan magt over vores evne til at forestille os, hvordan vi kan leve og bo? Hvordan har familiens interne hierarki, intime forhold og magtdynamikker forandret sig overtid? 

Sammen med Karen Vallgårda, lektor i historie, skal vi blive klogere på historiens betydning for vores forestillinger om fremtidens familieliv og hjem.

Line Friis Frederiksen interviewer.

Wilhelm Marstrand: Familien Waagepetersen, 1836, olie på lærred

Arrangementet livestreames fra Ideernes, visionernes og demokratiets festival, som Ræson afholder i Imperial den 28. oktober, og hvor VidenSkaber deltager med fire arrangementer på Foyerscenen.

Information om livestreaming opdateres på idefestival.dk, hvor du også kan læse mere om og købe billet til festivalen.

Tid & sted

Sted:
Ideernes, visionernes og demokratiets festival

Imperial
Ved Vesterport 4
1612 København V

Dag:
Lørdag d. 28. oktober 2023
Tid:
Kl. 15:05 - 15:20
Mød forskerne
Karen Vallgårda
Karen Vallgårda er ph.d. og lektor i historie på Københavns Universitet. Hun er en internationalt anerkendt forsker i følelsernes historie og barndommens historie og bruger gerne det historiske perspektiv til at gøre os klogere på nutidens samfund og kultur. For tiden arbejder hun på en bog om skilsmisser og familiehemmeligheder i Danmark siden 1800-tallet.
Line Friis Frederiksen
Line Friis Frederiksen er uddannet biolog og har de seneste 18 år arbejdet som videnskabsjournalist og haft værtsroller på både DR, TV2 og Discovery Channel. Hun har også produceret radio, forfattet bøger til børn, unge og voksne og er en hyppigt anvendt moderator.
Dagens moderator
Mød forskerne
Dagens moderator