Foredrag

Kan kunstig intelligens bidrage til den demokratiske samtale?

Livestreaming

Onsdag d. 13. november 2024

Hvad er sandt, og hvad er falsk? Taler vi med mennesker eller robotter? 

Digitale platforme og sociale medier skaber nye muligheder for deltagelse i den demokratiske samtale, og kunstig intelligens kan gøre det nemmere at overskuede mange nyhedsstrømme og debatter. Men med kunstig intelligens følger også specialiserede algoritmer og chatbots, der lettere end nogensinde kan manipulere og skabe misinformation.

Til denne livestream vil Andreas Roepstorff, professor og direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies ved Aarhus Universitet, give os et indblik, hvad vi ved – og ikke ved – om, hvordan kunstig intelligens vil påvirke vores offentlige samtale. For hvordan undersøger vi et paradigmeskifte, vi står midt i?

Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Tid & sted

Sted:
Livestreaming
Dag:
Onsdag d. 13. november 2024
Tid:
Kl. 19:00 - 20:00
Mød forskerne
Andreas Roepstorff
Andreas Roepstorff er professor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, og direktør for AIAS, Aarhus Institute of Advanced Studies. Han er uddannet i antropologi og biologi og har blandt andet forsket i forholdet mellem mennesker og natur i Grønland, Danmark og Litauen og i, hvordan adfærdsændringer opstår under samfundsmæssige og sociale kriser. Han er medlem af Videnskabernes Selskabs Klimakomite.
No items found.
Dagens moderator
Mød forskerne
No items found.
Dagens moderator