Foredrag

Techgiganterne vil have vores intimitet

Livestreaming

Onsdag d. 30. oktober 2024

Kunstig intelligens rummer uanede muligheder, men dystopien lurer i kulissen, hvis vi ikke sikrer en lovgivning og en regulering af, hvordan virksomheder må bruge kunstig intelligens. For hvis forretningsmodellerne bag brugen af kunstig intelligens kommer til at følge de sociale mediers fastholdelsesstrategier, står vi over for et stort problem.

Det er ikke noget nyt, at vi som brugere af diverse digitale platforme og sociale medier, er blevet til nemme ofre for techgiganterne, når de kæmper om vores opmærksomhed med målrettede reklamer og avancerede algoritmer. Det nye er, at de nu også vil have vores intimitet. I takt med at kunstig intelligens bliver mere og mere avanceret, danner vi i højere og højere grad relationer til chatbots. Mange er sårbare over for den slags teknologi, og den helt store udfordring er, at det er ikke et gensidigt forhold. 

Til denne livestream gør Rebecca Adler-Nissen, professor ved Københavns Universitet, os klogere på den seneste udvikling inden for den såkaldte intimitetskapitalisme.

Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Tid & sted

Sted:
Livestreaming
Dag:
Onsdag d. 30. oktober 2024
Tid:
Kl. 19:00 - 20:00
Mød forskerne
Rebecca Adler-Nissen
Rebecca Adler-Nissen er professor i statskundskab ved Københavns Universitet og forsker i diplomati, europæisk integration, international politik og mødet mellem geopolitik og digital teknologi. Hun er medlem af Videnskabernes Selskab.
No items found.
Dagens moderator
Mød forskerne
No items found.
Dagens moderator