Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden. Som borgere forventes det, at vi skal kunne bruge digitale løsninger, som f.eks. MitID, men også at vi er nødt til at være forandringsparate. For hvad indebærer den næste digitale udvikling?
Kunstig intelligens er af nogle blevet kaldt den største digitale omvæltning, siden vi fik internet i de danske hjem i 1990’erne. En teknologi, der er trænet til at finde mønstre i enorme datamængder for på den baggrund at kommunikere med os, levere forudsigelser og grundlag for afgørelser. Men skal vi nu alle have et nyt digitalt kørekort for at kunne navigere i samfundet?
Denne aften får du mulighed for at opleve et eksperiment med to specialtrænede sprogmodeller (kunstig intelligens), som er i stand til at deltage i en live debat. Professor Brit Ross Winthereik og professor Anders Kristian Munk, begge ansat ved DTU Management, fortæller om de tekniske og etiske perspektiver i arbejdet bag og åbner for en debat om, hvad et sådant eksperiment kan lære os om brugen af kunstig intelligens i f.eks. en offentlig debat.
Som en del af workshoppen får deltagerne mulighed for at prøve kræfter med kunstig intelligens i et storytellingformat, som skal blive til en udstilling til VidenSkabers store finale i Aarhus den 28. november. Her skal deltagerne på tværs af VidenSkabers fem workshops være med til at skabe en uendelig historie ved hjælp af generativ kunstig intelligens. ”Den uendelige historie” er således en kollektiv og samskabt fortælling, hvor deltagerne leger med AI-genereret tekst, billeder og video. Samtidig får de mulighed for at udforske og justere de bagvedliggende parametre for derigennem at få indsigt i, hvordan kunstig intelligens fungerer.
Workshoppen faciliteres af diversitetskonsulent Fahad Saeed og er arrangeret i samarbejde med Ældre Sagens lokalafdelinger på Fyn.
Tid & sted
Hjallesegade 31
5260 Odense