For 200 år siden slog havet hul på Danmark, så vi måttet tegne landkortet på ny. Vesterhavet skyllede ind i Limfjorden og ændrede livet for altid. Vi har i Norden altid været stærkt knyttet til og betinget af det hav, som omgiver os.
Men hvordan har vi levet med havet – og hvordan skal vi gøre det i fremtiden? Det undersøger tre forskere, når de mødes til debat med publikum om havet som kultur, natur og fortælling.
Sammen med Søren Frank, professor i dansk og nordisk litteratur på Københavns Universitet, Mette Juhl Jessen, ph.d.-stipendiat i landskabsarkitektur og planlægning på Københavns Universitet, og Bo Poulsen, professor i historie på Aalborg Universitet, dykker vi ned i det maritime Nordens kultur- og litteraturhistorie og spørger: Hvad kan vi lære af fortidens fortællinger om vores nutidige og fremtidige liv med havet?
Udgangspunktet er det blå Norden – et geografisk og kulturelt rum, hvor livet med havet gennem århundreder har formet både landskaber og livsformer. Her har mennesket forsøgt at holde vandet ude, tilpasse sig det eller helt trække sig væk. Men hvad kan vi lære af disse strategier i dag, hvor klimaforandringer truer med stigende vandstande, stormfloder og en ny slags uforudsigelighed?
Tag med til en aften, hvor vi sætter videnskaben på scenen – og publikum i centrum. Journalist Torben Sangild er moderator.

Tid & sted
CREATE, Rendsburggade 14 (aud. 3.107)
9000 Aalborg
Mød forskerne



