Debat

Hvordan forandrer kunstig intelligens vores arbejdsliv og arbejdsmarked?

AU, Campus Herning

Onsdag d. 9. oktober 2024

Herning

Kunstig intelligens kan bruges på utallige måder og kommer derfor til at påvirke store dele af vores arbejdsmarked og arbejdsliv. Men hvordan ruster vi os til et forandret arbejdsmarked? Hvad er mulighederne, og hvad er udfordringerne?

Kunstig intelligens er et tveægget sværd. På den ene side frygter mange med rette, at kunstig intelligens fører til stigende ledighed og ulighed, suger meningen ud af vores arbejdsliv eller omvendt fjerner alle ”kedelige” opgaver, så vores hjerner aldrig får en pause.

Men på den anden side rummer kunstig intelligens også enorme muligheder – som understøttende værktøj, som redskab, der kan lette adgangen til arbejdsmarkedet for udsatte grupper, og som efterspurgt arbejdskraft.

Kom til debat med Anna Ilsøe, lektor i arbejdsmarkeds- og organisationsstudier, og Peter Busch-Jensen, lektor i psykologi, når vi stiller skarpt på et arbejdsmarked i forandring.

Debatten er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Herning.

Tid & sted

Sted:
AU, Campus Herning

Lokale 2002 (Unimerco/Tønden)

Birk Centerpark 15

7400 Herning

Dag:
Onsdag d. 9. oktober 2024
Tid:
Kl. 19.30 - 21.30
Mød forskerne
Anna Ilsøe
Anna Ilsøe er lektor i sociologi på FAOS, Sociologisk Institut, Københavns Universitet. Hun leder en række forskningsprojekter, der undersøger digitaliseringens konsekvenser for arbejdsmarkedet – herunder projektet The Digital Economy at Work finansieret af Velux Fondens kernegruppeprogram og finansieret af Horizon Europe. Hun forsker aktuelt i platformsarbejde, fintech, kunstig intelligens og algoritmeledelse. Tidligere undersøgelser har især fokuseret på lokale forhandlinger i industrien – herunder surveys og casestudier af forhandlinger af løn og arbejdstid. Hun er tidligere forperson for Dansk Sociologiforening (2015-22) samt medlem af Rådet for Deleøkonomi udpeget af Erhvervsministeriet.
Peter Busch-Jensen
Peter Busch-Jensen er lektor i psykologi på Institut for Mennesker og Teknologi på RUC, hvor han i snart 20 år har undervist og forsket i forskellige arbejdspsykologiske spørgsmål. Hans forskning omhandler de muligheder og dilemmaer, der løbende opstår i samspillet mellem, på den ene side, politiske og teknologi-initierede forandringer af vores arbejdsliv og arbejdsmarked og, på den anden side, menneskers søgen efter arbejdsglæde og trivsel, et sammenhængende hverdagsliv, en positiv identitet og adgang til meningsfulde aktiviteter og fællesskaber. Peter er endvidere stærkt optaget af uddannelse og hvordan fremtidens universiteter kan/bør strikkes sammen i lyset af bl.a. kunstig intelligens. Det har han arbejdet med i en årrække bl.a. som leder af den pædagogiske indsats i den EU-finansierede alliance af Europæiske Universiteter, ERUA.
Line Friis Frederiksen
Line Friis Frederiksen er uddannet biolog og har de seneste 18 år arbejdet som videnskabsjournalist og haft værtsroller på både DR, TV2 og Discovery Channel. Hun har også produceret radio, forfattet bøger til børn, unge og voksne og er en hyppigt anvendt moderator.
Dagens moderator
Mød forskerne
Dagens moderator