Presse

Dagbladet Holstebro: Ritta og Malaa er så begejstrede for livet og deres by, at de skal udstilles på Nationalmuseet

Heading

23.1.2024

Af

Palle Hyldahl Brændsgaard, Dagbladet Holstebro

De deltog for at høre en forskers resultater og endte med selv at skulle "finde løsninger på samfundets store udfordringer." På en time. Ritta Lauritsen og Malaa Markkandus bidrag skal nu udstilles på et museum, foran en minister - og måske ender deres drømme med at blive virkelige.

Holstebro: 75-årige Ritta Lauritsen lavede en pagt med sig selv den dag, hun stoppede som lærer for at gå på pension.

- Jeg har lovet mig selv, at jeg hver dag skal gøre noget, der gør mig rigtig glad - ud over den glæde, jeg selvfølgelig har ved at være sammen med min mand.

Ritta og Hans-Jørn byttede for et par år siden 40 år i Nr. Felding ud med Holstebro - og den halve plads i et rækkehus i Friggparken.

De fem børn og ni børnebørne bor alle indenfor en radius af 10 kilometer.

Det er lykken.

Malaa Markkandus tidlige liv var alt andet.

Det er 38 år siden, at hun som 16-årig måtte forlade Sri Lanka. Hendes forældre frygtede voldtægter, vold og død, som kendetegnede den grusomme borgerkrig, og to år inde i krigen, i 1985, tog de den sværeste beslutning, en familie kan træffe: At sende Malaa og hendes bror væk fra øen. Forældrene blev tilbage, og de fulgte aldrig børnene til Danmark.

Minder vil dog for altid samle familien, og de er en af grundene til, at hun og Ritta nu skal udstilles på Nationalmuseet i København.

Om
Omtalte forskere
No items found.