Video

De bliver rige, når du bliver sur

Heading

6.5.2024

Af

Vidste du, at sociale medier bruger kunstig intelligens til at fastholde din opmærksomhed?

Jo længere du bliver på deres platform, jo flere penge kan techgiganterne nemlig tjene. Ved hjælp af kunstig intelligens lærer de dig at kende, så de kan præsentere dig for lige præcis det indhold, som holder dig fanget.

Hør, hvordan professor i medievidenskab og leder af DATALAB på Aarhus Universitet Anja Bechmann studerer spredning af misinformation på sociale medier.

Om
Om videoserien "Hvordan ved vi det?"

Viden kommer ikke ud af ingenting. Den skal findes! Få her et indblik i, hvordan nogle af Danmarks førende forskere udregner, graver og analyserer deres viden frem. For hvordan ved de egentlig, hvad de ved?

Omtalte forskere
Anja Bechmann
Anja Bechmann er professor ved afdeling for Medievidenskab og Journalistik og leder af forskningscenteret DATALAB, Center for Digital Social Research på Aarhus Universitet. Hun forsker i kollektive kommunikationsmønstre og adfærd i algoritmestyrede platforme med fokus på demokratiske samfundsværdier og menneskerettigheder. Anja Bechmann har tidligere været medlem af EU Kommissionens High-Level Group for Des- og Misinformation, siddet som bestyrelsesmedlem for forskning i European Digital Media Observatory samt været stifterleder af Nordic Observatory for Digital Media and Information Disorders. Hun blev udpeget som ‘Thinker in Residence’ i 2019 af Royal Flemish Academy of Belgium for Science and the Arts, og i 2023 blev hun udnævnt som medlem Videnskabernes Selskab.