Presse

Fagbladet Boligen: Beboere præsenterede fremtidens boligområder på Nationalmuseet

Heading

23.1.2024

Af

Niklas Asp Nielsen, Fagbladet Boligen

Beboere fra hele landet gæstede mandag aften Nationalmuseet og kom med deres bud på, hvordan morgendagens boligområder kan se ud.

”Vi som beboere føler mere ansvar overfor tingene, når vi også selv har været med til at udvikle dem.”

Stoltheden i stemmen er ikke til at tage fejl af. Malaa, som er beboer i boligområdet Trekanten i Holstebro, peger ned på en papudgave af en sø fyldt med fisk – og som er omringet af vild natur. Søen symboliserer en af hendes drømme for et grønnere boligområde.

Ved siden af hende står 75-årige Rita Lauritsen, som drømmer om et fælles urtebed, flere store træer og en bålplads i boligområdet. Alt sammen visualiseret i fine papfigurer.

”Gerne med et tag over bålpladsen, hvis vi skal drømme rigtig stort.”

Både Malaa og Rita Lauritsen er almene beboere hos Lejerbo i Holstebro. Rita er tilflytter til et rækkehus i det almene boligområde, efter hun sammen med sin mand solgte deres hus, der var blevet for stort til deres behov.

Men Malaa og Rita Lauritsen har faktisk mere tilfælles end blot at være almene beboere. De har nemlig begge lavet konkrete modeller over deres drømme og visioner for et grønnere boligområde i Holstebro.

Og i går var de – sammen med 43 andre beboere og frivillige – taget fra Vestjylland til Nationalmuseet i København for at se deres drømme blive udstillet under navnet ”Hvordan skal vi bo i fremtiden?”

Ideen og baggrunden for udstillingen er startet hos Videnskabernes Selskab, der i et storstilet projekt har samlet beboere og 29 forskere fra hele landet til fem borgerinddragende workshops i fem byer rundt i Danmark.

”Det er dejligt, at forskerne involverer beboerne og lytter til os. Det er jo os, der skal bo med løsningerne,” som det lyder fra Malaa.

Om
Omtalte forskere
No items found.