Video

Historiske idealer om hjem og familie

Heading

1.11.2023

Af

Hvordan har normer om kernefamilien præget vores hjem og bolig? Og hvorfor har idealer om familielivet en sådan magt over, hvordan vi kan forestille os at leve og bo?

De fleste i dagens Danmark vokser op med en forventning om, at vi før eller siden skal finde en partner, flytte sammen, blive gift og få børn. Men hvordan har kernefamilien fået en sådan magt over vores evne til at forestille os, hvordan vi kan leve og bo? Hvordan har familiens interne hierarki, intime forhold og magtdynamikker forandret sig overtid?

Bliv klogere på historiens betydning for vores forestillinger om fremtidens familieliv og hjem sammen med lektor i historie, Karen Vallgårda.

Arrangementet blev livestreamet fra RÆSONs Idéfestival, som blev afholdt i Imperial, København den 28. oktober 2023, og hvor VidenSkaber deltog med fire arrangementer på Foyerscenen.

Produceret af RÆSON for Videnskabernes Selskab

Medvirkende: Karen Vallgårda

Vært: Line Friis Frederiksen

Om
Omtalte forskere
Karen Vallgårda
Karen Vallgårda er ph.d. og lektor i historie på Københavns Universitet. Hun er en internationalt anerkendt forsker i følelsernes historie og barndommens historie og bruger gerne det historiske perspektiv til at gøre os klogere på nutidens samfund og kultur. For tiden arbejder hun på en bog om skilsmisser og familiehemmeligheder i Danmark siden 1800-tallet.