Video

Hjem, national identitet og europæisk fællesskab

Heading

1.11.2023

Af

Hvordan vil det europæiske hus se ud i fremtiden?

I en tid med krig, pandemi, Brexit, globale magtforskydninger og teknologiske forandringer bliver den suveræne stat et vigtigt symbol for tryghed og sikkerhed. Men de internationale forandringer understreger samtidigt vores forbundethed med hele verden og porøse landegrænser. Det er derfor ikke underligt, at der opstår drømme om en stærkere europæisk familie af stater og befolkninger, der rykker sammen om visioner om digital suverænitet og selvbestemmelse.

Sammen med Rebecca Adler-Nissen, professor i statskundskab, ser vi nærmere på, hvad disse visioner egentlig går ud på, hvad Danmark tænker, og hvordan det europæiske hus vil se ud i fremtiden.

Arrangementet blev livestreamet fra RÆSONs Idéfestival, som blev afholdt i Imperial, København den 28. oktober 2023, og hvor VidenSkaber deltog med fire arrangementer på Foyerscenen.

Produceret af RÆSON for Videnskabernes Selskab

Medvirkende: Rebecca Adler-Nissen

Vært: Line Friis Frederiksen

Om
Omtalte forskere
Rebecca Adler-Nissen
Rebecca Adler-Nissen er professor i statskundskab ved Københavns Universitet og forsker i diplomati, europæisk integration, international politik og mødet mellem geopolitik og digital teknologi. Hun er medlem af Videnskabernes Selskab.