Artikler

I fremtiden kan du tage din gamle mormor med på cykeltur i en virtuel verden

Heading

16.12.2023

Af

Frederik Guy Hoff Sonne, Videnskab.dk

Metaverset kan »blive stort og revolutionerende«. VR kan bruges til behandling af skizofreni, smerter og ptsd. Men kan den virtuelle virkelighed afkoble os fra verden?

Hvad har popikonet Justin Bieber, rockbandet Foo Fighters og rapperen Travis Scott til fælles?

Ja okay, de er alle verdenskendte artister med fans i millionvis. Men der er mere, der forbinder dem: Alle har de i løbet af de seneste år givet koncert i en virtuel verden, som fans fra Gabon til Grønland med et par klik og en netværksforbindelse har kunnet deltage i.

Travis Scott i computerspillet Fortnite, hvor knap 28 millioner var mødt op med hver deres avatar. Justin Bieber og Foo Fighters i metaverset, som Facebook-stifter Mark Zuckerberg har brugt omtrent svimlende 250 milliarder kroner på at bygge op.

Ambitionen er at skabe et tredimensionelt internet, hvor du med et par VR-briller kan tage til koncert, hænge ud med dine venner eller sidde til møde, så det føles ‘virkeligt’, selvom du bare sidder derhjemme i stuen eller på arbejdet.

Mark Zuckerberg selv har kaldt det for »næste naturlige kapitel for internettet«.

Måske tænker du, at det lyder fjollet, fremtidsagtigt og meget langt fra din hverdag lige nu. Måske tænker du, at det lyder som en flygtig modedille. Og måske har du ret.

Om
Om Videnskab.dks artikelserie

VidenSkaber samarbejder med Videnskab.dk, Danmarks største videnskabsmedie. I løbet af efteråret 2023 skriver de en række videnskabsjournalistiske artikler under det overordnede tema ”hvordan skal vi bo i fremtiden?” Læs hele artikelserien her.

Omtalte forskere
No items found.