Video

Indeklima og sundhed

Heading

1.11.2023

Af

Hvordan skaber vi et bedre indeklima i vores hjem? Hvorfor er et sundere indeklima godt for samfundsøkonomien? Og hvilken rolle spiller indeklimaet i den bæredygtige omstilling?

Vidste du, at vi bruger 90% af vores liv indendørs? I hjemmet, i skolen, på kontoret. Luften indenfor har derfor enorm betydning for vores trivsel, sundhed og indlæring. Men alligevel er luftforureningen i dag ofte langt større i vores hjem end langs byernes mest trafikerede veje. Hvordan hænger det sammen, og hvordan sikrer vi et bedre indeklima?

Bliv klogere på, hvordan vi kan forbedre indeklimaet i vores eget hjem, hvorfor et sundt indeklima er godt for samfundsøkonomien, og hvilken rolle indeklimaet spiller i den bæredygtige omstilling.

Arrangementet blev livestreamet fra RÆSONs Idéfestival, som blev afholdt i Imperial, København den 28. oktober 2023, og hvor VidenSkaber deltog med fire arrangementer på Foyerscenen.

Produceret af RÆSON for Videnskabernes Selskab

Medvirkende: Lars Gunnarsen

Vært: Line Friis Frederiksen

Om
Omtalte forskere
Lars Gunnarsen
Lars Gunnarsen er uddannet civilingeniør fra maskinretningen på Danmarks Tekniske Universitet. Han har gennem 40 år arbejdet med rådgivning, projektering og forskning og herigennem bidraget til mulighederne for at skabe det bedst mulige indemiljø i boliger, kontorer, skoler og institutioner. De seneste 13 år har han været professor i menneskers behov inden døre ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet i København.