Podcast

Kampen om intimiteten

Heading

8.7.2024

Af

Med udviklingen inden for kunstig intelligens bliver techgiganternes muligheder for at udnytte vores følelser og vores biologi stadigt mere avancerede.

Men hvilke konsekvenser har det for vores sociale relationer, vores demokrati og vores samfund, at store virksomheder ved hjælp af kunstig intelligens kan kapitalisere på vores følelser og manipulere os til at blive hængende på deres platforme?  

Hør professor i statskundskab Rebecca Adler-Nissen og professor i sprogteknologi Anders Søgaard i en samtale om kunstig intelligens’ betydning for vores sociale liv og politiske engagement.

Vært: Biolog og videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen

 

Redaktion: Line Friis Frederiksen og Tina Dransfeldt Christensen

 

Producer: Andrew Davidson, Videnslyd

Hør episode 2 af podcasten "Hvordan ved vi det?" på Apple Podcasts her: Kampen om intimiteten. Eller find den der, hvor du lytter til dine podcasts.

Læs mere
Om
Om podcasten "Hvordan ved vi det?"

I ”Hvordan ved vi det?” samtaler nogle af Danmarks dygtigste forskere om samfundets store problemstillinger. I første sæson af ”Hvordan ved vi det?” dykker vi ned i spørgsmålet ”Hvordan forandrer kunstig intelligens vores samfund?" Lyt med her: Hvordan ved vi det? Eller find podcasten der, hvor du lytter til dine podcasts.

Omtalte forskere
Rebecca Adler-Nissen
Rebecca Adler-Nissen er professor i statskundskab ved Københavns Universitet og forsker i diplomati, europæisk integration, international politik og mødet mellem geopolitik og digital teknologi. Hun er medlem af Videnskabernes Selskab.
Anders Søgaard
Anders Søgaard er professor i sprogteknologi (Natural Language Processing, NLP) og maskinlæring ved Københavns Universitet. Han er tilknyttet Datalogisk Institut, Institut for Kommunikation og Center for Social Data Science på KU samt Pionercenter for kunstig intelligens. Tidligere har han været tilknyttet University of Potsdam, Amazon Core Machine Learning og Google Research.