Presse

Science Report: Videnskabernes Selskab satser stort på mødested for forskere og borgere

Heading

25.10.2023

Af

Gennem tre år og tre temaer skal Videnskabernes Selskabs nye projekt “VidenSkaber” samle borgere og forskere om at skabe oplyste diskussioner og bæredygtige løsninger på hverdagens store problemer.

Skal dit nye hjem være et renoveringsprojekt, det grønneste off-grid drømmehus, eller er drømmen en stor nybygget, arkitekttegnet villa på Strandvejen?

Det valg har betydning for planeten, fælleskabet og vores sundhed. Men hvilken betydning – og hvordan balancerer vi egne behov med jordens begrænsninger?

Det udforsker Videnskabernes Selskab i det første tema i selskabets nye store satsning: VidenSkaber.

VidenSkaber er et nyt mødested, der inviterer borgere og landets dygtigste forskere på tværs af de videnskabelige discipliner til at diskutere hverdagens store problemstillinger. Det går nu løs, oplyser Videnskabers Selskab, der står bag initiativet. Første tema er, hvordan vi skal bo.

Projektet skal de næste tre år skabe og dele viden gennem workshops, debatter og formidling, der alle stiller spørgsmålet: Hvordan ved vi det?

Målet er at bringe videnskaben ud i hverdagen og invitere hverdagen ind i videnskaben.

- VidenSkaber vil bidrage til, at flere danskere får indsigt i, hvordan videnskab bliver til, og hvordan den kan bidrage, når vi skal finde løsninger på samfundets store udfordringer, udtaler præsidenten for Videnskabernes Selskab, Marie Louise Nosch.

Om VidenSkaber

En del af den mission er at udbrede kendskabet til, hvordan videnskaben arbejder, så alle bliver bedre til at skelne mellem, hvad der er videnskabeligt underbygget viden, og hvad der ikke er.

- I en tid, hvor verden kun bliver mere kompleks, og hvor sociale medier overstrømmer os med information, er der behov for at få styr på, hvad der er videnskabeligt underbygget viden. Det er faktisk helt afgørende, for at vi kan træffe oplyste beslutninger, og for at vi kan bevare tiltroen til myndigheder, forskere og hinanden, understreger præsidenten.

(...)

Om
Omtalte forskere
No items found.