Video

Nærmiljø og fællesskaber

Heading

25.1.2024

Af

Se videoreportage med professor i kulturmødestudier Garbi Schmidt og deltagere fra VidenSkabers workshop på FLUGT - Refugee Museum of Denmark.

Hvad vil det sige at høre til og føle sig hjemme?

Mens regnen silede ned udenfor, afholdte VidenSkaber den 19. november 2023 workshop sammen med Garbi Schmidt, professor ved Kulturmødestudier på RUC, Det Boligsociale Team i Varde og Forskningscenter for Sociale Bymodeller på Nationalmuseet.

Udgangspunktet for workshoppen var byudviklingsplanen for Boulevardkvarteret i Varde. Ambitionen med planen er bl.a. at skabe bedre rammer for hverdagslivet i kvarteret. Beboerne arbejdede til workshoppen derfor med, hvad et hjem betyder for dem, og hvad der skal til for at skabe et stærkt fællesskab og tilhørsforhold i kvarteret.

Om
Omtalte forskere
Garbi Schmidt
Garbi Schmidt er professor i Kulturmødestudier på Roskilde Universitet. Hun fokuserer i sin forskning særligt på indvandring til Danmark i et langt historisk perspektiv. Hun har f.eks. forsket i og skrevet om, hvordan indvandring over tid har påvirket et kvarter som Nørrebro i København, og hvordan ghettoen som begreb er blevet brugt i en dansk sammenhæng over tid.